sila klik sini

Tuesday, 6 September 2016

LITTLE MAKEOVERS IN MY BEDROOM...HEHEHE :p

Rabu         7  september  2016



Assalamualaikum dan salam pagi uollss...



Wah!!! Skiping ko hari ye Linda...pepagi kalau dak Linda dah mula skiping cakap ongputeh...sila serammm...hahaha :D


Kan hari tu akak ada gebang yg akak pi terjah Kaison sebab hakak dgn cik boss amik keputusan kenkonon nya nak buat skit makeover kat bilik tido kiteorng...mamat tu makan hati bila dinding kat kepala katil tu asyik bercapok je...kat atas tu wallpaper pilihan akak...kalau nak ikut selera cik boss bole pitam di buatnye...sume yg mamat tu pilih corak penuh2...akak suka corak simple2 camni...kaler putih emas akhirnye menjadi pilihan...

Selain tu akak rembat gak cermin dgn bingkai kaler hijau tu...sume murah2 je tu...cermin bentuk oval  ni baru rm17.90 dan bingkai hijau rm13.90 je


Sebelom tulis entry ni tadi sempat akak rebus 13 helai sireh camporkan 5 biji manjakani...air agak2 dalam 10 cawan camtu ...masak atas api sederhana sampai mendidih dan air tinggal 7 cawan...air ni nanti bole buat cucian miss V hokey...lepas mandi tiap2 pagi dan petang...kalau nak minum pon takde hal...nanti akak simpan skit buat minum :)


*projek bilik tido tu blom pon mula...jadi pepaham jelah ye...hahaha...beli barang kemain rajin pakcik dgn makcik ni tapi nak mula kan keje tu hazapppp...hahaha


Chow :p





Sunday, 4 September 2016

SESEKALI MENGALAH DAN BERSERAH TAK MEMBUATKAN KITE JADI LEMAH ~ T__T

Isnin         5  september  2016


Asslamualaikum dan samat pagi uollsss...


Sesekali kite mengalah dan merendah kan skit ego apa la salahnye kan...hujung minggu ni akak try lembutkan hati dan buang semua ego yg ada dan alhamdulillah hakak bole nampak yg beliau cam happy sangat...gile x happy...dari sabtu membawak ke ahad lelemak dan babat2 enjoy menikmati hidup kekdahnya...hahaha...matilanakkkk :p



 Ni sume salah  Mak jilap  asyik sebut domino je...hakak yg dok baca ni enam ratus kali telan ailio...last2 ajak gak cik boss terjah sabtu petang...eh! Murah gak ek domino pizza ni...2 keping beso baru 50 hengget je...pastu cik boss tambah lava cake dgn roti yg dlm dia ada cheese tu...adoiiiimakkk ai sodap...hahaha...kompom pasni kalau nak mkn pizza ke domino jelah ye kite anak2...hahaha

 Yg ni menu sarapan semalam T__T pepagi dah mengadap nasi gunting uollsss...kali ni salah kan minah kak long pulak...hahaha...tiap2 minggu dok mengulang amik dia akak perati je kedai makan kat tepi jalan tu...pelik je tengok ada tulis nasi gunting...ate rajin beno ke deme mengunting nasi buat jual...hahaha...so bagi emndapatkan jawaban tu yg singgah tu...hahaha...rupenye nasi tu dia x gunting pon...wekkkk...saje yg buat hakak tertanye2...minggu depan bole singgah lagi sebab sedappp...hahaha :p

 Pagi dah sebat nasi...tengahari sebat nasi berlauk dan lauk dan lauk lagi...kemain happy lelemak akak menikmati hidup beliau semalam...makan kenduri kat rumah besan kak ngah...

 Lepas makan nasi kene la cuci2 mulut pulak...T___T  cendol tu sedap tapi akak sedut 2 sudu je...jangan tidak merasa katenye...

Dua hari lelemak berhorey2 pagi tadi akak makan ni je utk sahur...hahaha...padan muka ko lelemak...kemain  ko ye berasmaradana menyedut itu ini...hari ni hadap jelah sayo dgn buah...nasib hakak masih berhati mulia sebab sedekah gak 3 ketol ayam kat deme...hahaha

 Ni menu sarapan si Helmet...minah tu demand ye...roti xmo kerak...nak extra butter...telur hancur kuning2 dan buah anggur takmo kayu (biji)...makan sambil tengok kartun...mak dia pulak mangadap dia makan sambil telan2 ailio...hahaha...licin minah tu makan...mohon kenyang dalam masa 1-2 jam ni... T_T


Chow ;p


Hakak update guna henpon je ni...kalau korang baca guna laptop plisss bagitau kalau2 ada keributan kat sini ye... nanti akak upah cekelat coki2 hokey ;'D



Thursday, 1 September 2016

TESTING! TESTING!

Jumaat     2 september  2016



Assalamualaikum dan salam hormat....



Alhamdulillah dan syukur yg tak terhingga sebab ini kali pertama hakak berjaya update blog guna henpon...laptop hakak buat hal le pulak...cik boss nak bawa jumpe doktor...ntah bape hari la tu kene tahan wad T__T  jadi akak gigih godek2 henpon semata2 nak up entry kat sini...akhirnya setelah hempas2 badan...guling2 atas katil dan bengkak2 mata menangis sambil berlagu...dpt gak akak update guna henfon...yihaaaa...seronok tak hengat di buatnye...update sambil baring pon bole...hehehe...pasni dah takde istilah malas2 lagi dah...yakin bole katenye...

Ok tu je nak gebang...hakak tengah teruja ni korang...mood berblog terus mencanak2 ni...maka bertabah la jika akak up 20 entry terus dalam sehari...hahaha...mimpi jelah ko Linda :p dasar pompuan pemalas lagi ada hati nak berangan tinggi camtu...kahkahkah


Chow           

Images google

Wednesday, 31 August 2016

ENTRY BERGAMBAR ~ UNTA PADANG PASIR PON TAKDE MALAS CAM HAKAK NI :(

khamis        1  september   2016



Assalamualaikum dan selamat pagi...



Adehhhhh...dah kenapa dengan akak ni dik non oiiiii...ya Allah pemalasnye nak update blog sekang ni...terus pageview jadi...krikk...krikk...nangisss la camni T___T ni pon kalau di ikutkan kemain berat nak mengadap laptop tapi akak gagah kan jugak...sian dengan blog ni terabai je sejak dua menjak ni... :( 

Jom la tengok gambo jelah ye...dari takde kan...sori pada yg rajin menyinggah tu tapi asyik entry lama je dok menebeng...nak kene mandi susu gamaknye jap lagi...baru la semangat tu datang balik kekdahnye...hahaha  :p









 Ni menu sahur akak malam tadi...femalas nak masak nasik...kunyah jelah roti dengan kekawan dia tu...burpppp...kenyang gak uollsss...gile tak kenyang penuh pinggan beso tu hokey...hahaha


 Ni menu sahur isnin hari tu...merangkak pi masak nasik...maka dapek la makan nasi lauk ayam dgn sayo pagi tu...


 Ni menu masa jimba2 hari sabtu lepas kat Mahkota Parade...dah tak tau nak makan ape jadi jalan selamat makan jelah mihun goreng tomyam dengan buah...siap pesan dgn makcik yg goreng tu tumis minyak skit je...kuikuikui...atas bawah...atas bawah...je dia tengok hakak...hahaha...mesti dalam hati dia cakap..."ko ingat ko tu lady diana ke pompuan!!!" 

 Pi Mahkota Parade sabtu hari tu semata2 nak terjah Kaison...jeng...jeng...jeng...hakak dengan cik boss ada projek baru untuk bilik tido kiteorng...tungguuuu nanti akak up pasal tu ye...selain tu ada orang tu mengidam nau nak makan ayam dan ikan berlado kat situ...

 Minah helmet gak untung hari tu...memacam xtvt dia join...nampak bebudak bejoget atas pentas terus meroyan minah tu nak naik gak...gasakkk...joget la ko nak...tak tau step pon takpe yg penting gaya kene ada...hahaha

 Sebuk nak suh akak ni makeup kan dia...nasib baik adik ni rajin nak melayan...tapi acah2 jelah...letak skit2 je jgn tidak...jenama Victoria Jackson mai dari us katenyeee...gincu jenama ni di perbuat dari butter dik non...tapi sebatang rm88 hengget...T___T baik hakak beli butter je...memalam tonjoh kat mulut sambil kunyah2...hahaha


 Ni menu hari ahad...nasi arab Dima...hummus at sini paling sedap la bagi tekak akak...Izara kemain suka lagi...dia hadap tu je sampai kenyang...harap kak long tak baca entry ni...pegi sini time minah tu takde...hahaha...kantoiiii


Ni pulak antara menu2 sarapan yg akak makan sepanjang minggu...buah sekarang wajib ada...sebelom makan pape pon makan buah dulu dan minum segelas air kosong...




#tips : kalau tetiba 1 atau 2 jam selepas makan korang rase perut lapar cepat2 minum segelas air bagi menentukan adakah tubuh korang benar2 memerlukan makanan...jika lepas minum air masih terasa lapar ambil la sedikit makanan sebagai pengalas perut...kadang2 otak kite tertipu dengan rase lapar itu sendiri :)



Ucapan tq dan dalam ukhuwah akak dari WGDG pada Jueliza Jamani yg sudi polow blog akak yg dintis ni...tq ye nanti akak pi polow blog hang pulak...muah ciket :)


Chow  :p




Thursday, 25 August 2016

MOOD SKODENG IS 'ON'

jumaat         26  ogos  2016




Salam penghulu segala hari n morning...  ^__^





Entry pendek je hari ni...pasni laju2 pi skodeng blog korang pulak...gindu hoiiii!!! dah bape hari tak menebeng kat rumah korang...hahaha...terima kasih pada korang yg sudi gak bertandang dan komen2 kat blog hakak yg cam biskut lemau ni hah...tq sangat2 terharu uolllssss  T___T ...sroooottttt  (sound effek hempus hingus)  :p :p :p




Tuan tanah kedauang dah takde modal gambo nak share...hahaha...ni bekpes hakak pagi tadi...kalau di ikutkan oat dengan kurma tu pon dah cukup...tapi di sebab kan tahap kelaparan serupa naga laju2 rebus 2 biji telo... :p lepas makan senyum je muka...makan ni kenyang sampai  asar hokey...hahaha






Ok la sampai sini je tuan tanah nak pi skodeng jap...hati-hati dik non ada yg duk memerhati...buwekkkkk...hahaha  :p

*selamat hari wanita pada diri sendiri dan semua wanita dalam dunia ni... :D
chow 

Wednesday, 24 August 2016

ENTRY YANG TAK BERAPA NAK GEMPAK !!!!

khamis         25  ogos  2016



Assalamualaikum and morning sume... ^_^




Adehhhh...akak dua tiga hari ni ape pon tak bole...:'(  mak akak cakap semangat akak terbang...kes alarm rumah bunyik tu le...badan akak asyik rase tak tentu hara je...nak kate demam cam tak demam tapi lemah dan lemau semacam je...dah la time tu tengah kibo bendera...makin lemah la daya tahan diri kekdahnye...hari ni alhamdulillah semakin ok...tapi malam tadi akak tido 3 jam je uollssss...T___T keneneng sudah kepala hakak ni...mamat cik boss la tengah2 malam tadi kene cam angin tak lepas tu...kiteorang panggil 'cike' akak tido time tu tetiba tejage tengok dia dah resah tepi katil...rupenye tengah menahan hazapbedah...sape penah kene tahu la kan...laju2 amik segala minyak kapak,minyak parang,pisau,sudu garpu semua sental kat badan dia...nasib baik la pastu ok...tengok2 jam dah pukul 3.30 pagi...tido jap...pukul 4.15 bangun makan sahur pulak...pastu langsung la x bole tido sampai ke subuh...ingat nak mencemar duli lepas subuh try membongkang...sekali totap gak tak bole nak tido...hakak pasrahhhh...T__T



Sahur tadi makan skit nasi berlauk ayam goreng dan ketam kari belen lauk semalam lawan kan dengan teh o tanpa gula...


Memandangkan takde cite gempak nak gebang kat sini...meh la akak share gambo menu bekpes akak sepanjang minggu ni...kate diet kan...jadi menu pon ala2 diet la kenkonon nye...hahaha...setiap kali sebelom makan akak mesti makan buah dulu dan minum segelas air suam...tu antara tips ye nak kurangkan berat badan...




Gambo terbaru...kak long snap hari ahad lepas...lokasi kat klinik 24 jam Cheng Melaka...minah tu demam tu yg hangkut dia chek doktor...baju dengan dinding sedondon kisahnye...hahaha...dan yg paling happy akak dah dapat berat impian akak...hehehe...cukup la kot dengan saiz gini...pasni akak nak maintain je supaya tak naik mengile cam dulu2...mudah mudahan...kene beringat time makan jelah dan sesekali buat senaman...:)



*kes alarm rumah bunyik tu cik boss syak bateri dia dah kong...pasal tu tetiba beliau pincang tugas gamaknye...tapi dah kenapa nak pincang tugas pukul 2 pagi ??? kong asam sangat perangai...alhamdulillah takde ape2 yg buruk setakat ni...terima kasih yg tak terhingga atas doa2 dan keperihatinan sume kawan2 kat sini...terharu hakak tau...lap u all ketat2...moga kalian pon di berikan perlindungan dan kesejateraan berlipat kali ganda lagi dari Allah swt...aamiinn :')


dan tq gak pada Khairul Bariah sebab sudi komen dan polow akak kat sini...salam ukhuwah dari akak di WGDG ye...kawan mak Hainom rupenye...kikiki...lepas ni akak pi skodeng dan polow blog hang pulak na...muah ciket :p



Ok la chow  






Monday, 22 August 2016

STATUS ~ LEMAU

selasa          23  ogos  2016




Assalamualaikum dan salam sore...






                                                    images from google

Adehhhh...dua hari ni akak punye pemalas hape pon tak bole...badan sehat je cuma cam rase lemau...dah kenapa ntah...baru tengok laptop terus rase nak muntah...takan la kene badi laptop plak kan...nonsen sgt alasan tu...stori banyak je bleh up tapi mood azabedahhh...tengok la esok2 kalau akak rajin akak up entry gegempak skit ye...


Chow  ~_~ zzzzzzz